Dr. Popa Bogdan Adrian

RealMed reprezintă: Calitate, Experiență, Profesionalism, Perfecțiune, Confidențialitate și Pasiune
Dr. Popa Bogdan Adrian
medic cardiolog specializat în ecocardiografie
Medic cardiolog supraspecializat în ecocardiografie
0769112211
Experienta
Medic cardiolog
Absolvent al UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca. Specializare în Cardiologie, la Universități din Milano și Pavia, Italia. Membru acreditat al Societății Italiene de Ecocardiografie, din 2011. Membru al Societății Italiene de Ecocardiochirurgie din 2012
Specializare în ecocardiografie
Ecocardiografie transtoracică și transesofagiană perioperativă în Sectia de Cardiochirurgie Cardiologie si Recuperare. Ecocardiografie TT în Policlinica de Cardiologie. Peste 25.500 de examinări efectuate în total de-a lungul anilor.
Cercetător în Ecocardiografie
Inventator al unei noi tehnici de evaluare a insuficienței mitrale: “Area Contracta: o nouă metodă de cuantificare a regurgitației valvei mitrale în timp real cu ajutorul ecografiei 3D. B A. Popa, G. Cerin, & Co. Prezentată la “The XIX World Congress of Echocardiography and Allied Techniques” 2014
Referințe
Prof. Emilio Vanoli, Univ. Oklahoma, SUA si Univ. Pavia, IT. Prof. UF Tesler, Univ. di Milano, IT. Prof. A. Frigiola, Univ. di Milano, IT, Conf. Dr. D. Olinic, UMF Cluj- Napoca, RO. Dr. G Pop, Katholieke Uniersiteit, Nijmegen, NL, Dr. G. Cerin, Policlinico di Monza, IT
Specializare

Ecocardiografie transtoracică

Acest tip de ecocardiografie este o modalitate neinvazivă de evaluare a structurii și funcției cardiace pe bază de ultrasunete ce apreciază dimensiunile cavităților cardiace, severitatea afecțiunilor valvulare și oferă date despre funcția atrială și ventriculară.

Ecocardiografie transesofagiană

Ecografie semi-invaziva utilizată pentru vizualizarea structurilor cardiace care nu se pot examina la ecografia convențională (transtoracică), pentru evaluarea severității și mecanismului de producere al afecțiunilor valvulare, pentru evaluarea surselor cardiace de embolii, precum și pentru ghidarea procedurilor intervenționale de închidere a defectelor septale atriale, de închidere a urechiușei atriului stâng, de înlocuire valvulară percutană, etc.

Ecocardiografia Doppler

Acest tip de ecografie înregistrează fluxul de sânge care curge prin inimă şi vase, şi poate măsura viteza, direcţia de curgere şi presiunea sângelui din camerele inimii şi din vase, fiind foarte utilă în depistarea disfuncționalităților circulatorii

Ecocardiografia este pasiunea mea pe plan profesional. Ea a constituit întotdeauna axul existential încă din perioada studenției. Am cultivat și dezvoltat această pasiune nu doar dintr-un puternic impuls personal dar și datorită îndrumatorilor deosebiți care m-au sprijnit și stimulat.

Am avut șansa de a lucra în Secții de Cardiologie, în camera de gardă, în sala de operații, în secțiile de terapie intensivă, în cabinetele din teritoriu sau chiar și acasa la oameni când aceștia, din motive bine întemeiate nu se puteau deplasa.

Principala sferă de activitate a fost ecocardiografia cardiochirurgicală, acumulată pe durata celor 10 ani de muncă în contact cu sala de operații pe cord deschis. În ultimii ani, însă, am realizat importanța ecocardiografiei în promovarea prevenției cardiovasculare și din această convingere am dezvoltat mai multe proiecte care s-au bucurat de frumoase aprecieri din partea tutoror participantilor.

După efectuarea a aproximativ 25 500 de examinari în ultimii 10 ani am înțeles că ecocardiografia este o fundamentală metodă de diagnostic cardiovascular care permite analiza funcționării și structurii inimii atât la pacienți cat și la oameni sănătoși. Sunt ferm convins de absoluta importanță a explicațiilor pe care medicul trebuie să le ofere întotdeauna în mod clar și personalizat, dar mai ales în cazul identificării unor noi elemente patologice cum deseori e cazul în cadrul prevenției cardiovasculare.

Cred cu tărie în lucrul făcut din pasiune și cred că acesta este motorul de dezvoltare al unui raport medic pacient bazat pe respect, încredere și profesionalism.

După mulți ani în care am profesat în mari clinici și centre universitare din Italia, m-am întors acasă cu speranța că voi putea ridica standardele serviciilor medicale din Romania. Am avut norocul să întâlnesc o echipă medicală dinamică, formată din profesioniști cu multă experiență și pasiune pentru ceea ce fac. Aceasta este echipa RealMed, care m-a impresionat prin calitatea serviciilor oferite și prin faptul că au reușit să ridice standardele serviciilor medicale la domiciliu aliniindu-se la cerințele din țările dezvoltate.

Deoarece lucrurile de calitate se pot face doar cu profesioniști, m-am alăturat echipei RealMed împreună cu care vom ridica ecocardiografia la nivel de artă și vom implementa proiecte de prevenție a afecțiunilor cardiace, unice în Romania.

Dr. Popa

RealMed reprezintă:
  • Profesionalism
  • Experiență
  • Calitate
  • Siguranță
  • Devotament
  • Confidențialitate
  • Confort
Așteptăm să ne contactați
Ne bucurăm că ne-ați vizitat și așteptăm să vă oferim serviciile noastre.